Op wedstrijden.be vind je alle gratis wedstrijden waaraan je momenteel kan deelnemen. Wedstrijden met antwoorden speciaal voor Belgie. Win prijzen door mee te doen aan een wedstrijd!

Win een chocoladepakket van Leonidas

Doe mee aan deze wedstrijd en win een pakket boordevol Leonidas pralines.

Win een chocoladepakket van Leonidas

Doe mee aan deze wedstrijd en win een pakket boordevol Leonidas pralines.

Win een chocoladepakket van Leonidas

Een vulling met de allerbeste ingrediënten in een jasje van 100% Belgische chocolade. Heerlijk, toch? Doe snel mee en geniet van een mand vol geluk.

Geld besparen met je hobby's

Alle beetjes helpen. Boodschappen doen bij wat minder luxe supermarkten, reis- en autoverzekering vergelijken, energieleveranciers naast elkaar leggen en kleingeld in een pot bewaren, dat doen we al massaal. Met deze tips heb je nóg meer plezier in het sparen en bovendien wat nieuwe leuke hobby's erbij. Van tuinieren tot vloggen.

(Online) handelen

In België zijn volgens een telling uit 2019 zo'n 175 kringloopwinkels gevestigd. In Nederland zelfs bijna tien keer zo veel. Wat je er ook koopt: het hoeft niet allemaal gloednieuw te zijn, als het maar werkt. De kunst van het winkelen bij de kringloop bestaat vooral uit geduldig zoeken en niet te kritisch zijn. Ook het shoppen op tweedehands websites levert plezier op. En je kunt daar je eigen overbodige spullen meteen te koop aanbieden! Je zult zien dat handel drijven een leuke en verrassende hobby is.

Moestuin aanleggen en zelf broden bakken

Begin een moestuin. Wat zakken aarde en zaadjes kosten je de kop niet en het resultaat is dat je tuin straks vol staat met gratis verse groenten en kruiden. En als je je zelfgekweekte tomaten op zelfgebakken brood kunt leggen, is je geluk compleet. Brood bakken is leuk om te doen, al dan niet met kinderen. Een broodbakmachine is helemaal geen verkeerde investering, al kun je deze misschien ook tweedehands aanschaffen. Wat je verder nodig hebt? Een flinke zak bloem, wat gist, en water. De broodbakmachine verdient zichzelf binnen een jaar terug!

Zelf dingen maken van pallets en ander 'afval'

Van Lego kun je alles maken. Dat geldt ook voor hout en ander afval. Ga op zoek naar pallets, haal ze uit elkaar en maak er nieuwe spullen van. Keukenkastjes, tafeltjes, passende meubels in moeilijke hoeken, je wordt er steeds beter in. Probeer het een keer en je kijkt voortaan anders tegen zoiets simpels als een pallet aan: het is allerminst afval. Op websites zoals Pinterest kun je zien wat er allemaal te maken valt met afval. Verpakkingsmaterialen, metaal, pallethout dus, oude kleding en gordijnen en wat eigenlijk niet? Maak een account aan en laat je inspireren voor een heerlijke hobby!

Hou een blog bij over je bezigheden

Met een blog over al deze bezigheden kun je op den duur ook geld verdienen, al moet je wel een beetje leuk kunnen schrijven. Als je het zo vorm weet te geven dat je veel volgers krijgt, komen de adverteerders vanzelf. Al jouw manieren om geld uit te sparen kunnen anderen weer inspireren. Ben je niet zo'n schrijver? Dan kun je het natuurlijk ook in vlog-vorm doen. Of alleen met beeld, zoals op het reeds genoemde Pinterest. Meer geld besparen? Kijk hier.

© 2012 - 2024 Wedstrijden.be. Alle rechten voorbehouden.