Op wedstrijden.be vind je alle gratis wedstrijden waaraan je momenteel kan deelnemen. Wedstrijden met antwoorden speciaal voor Belgie. Win prijzen door mee te doen aan een wedstrijd!

Win een chocoladepakket van Leonidas

Doe mee aan deze wedstrijd en win een pakket boordevol Leonidas pralines.

Win een chocoladepakket van Leonidas

Doe mee aan deze wedstrijd en win een pakket boordevol Leonidas pralines.

Win een chocoladepakket van Leonidas

Een vulling met de allerbeste ingrediënten in een jasje van 100% Belgische chocolade. Heerlijk, toch? Doe snel mee en geniet van een mand vol geluk.

De meest sfeervolle woonkamer creëer je zo

Warmte en sfeer zijn twee kenmerken die elke woonkamer zou moeten hebben. Deze kenmerken zorgen er namelijk voor dat jouw huis als jouw thuis aanvoelt en dat wil je natuurlijk. Maar hoe creëer je nou zo’n sfeervolle en warme woonkamer? Zijn er bepaalde elementen die je dan in huis moet halen? Moet je met bepaalde kleuren werken of is het een kwestie van de juiste inrichting?

Kies jouw kleurenpallet

Het is belangrijk om met kleur te werken in jouw woonkamer. Die kleur kan terugkomen in de meubels, maar ook op de muren. Je kunt er ook voor kiezen om met een paar verschillende kleuren te werken, die mooi met elkaar matchen. Wit is in ieder geval een kleur die niet langer de basis vormt. Je ziet wit nog wel veel terug op de muur en in de meubels, maar dan wel in combinatie met andere kleuren. Zwart is in dat opzicht weer veel populairder in het interieur. Zo zie je zwart vaker terugkomen in meubels of deuren, maar ook in de keuken.

Kies voor de juiste verlichting

Als je sfeer wil creëren in je huiskamer, dan is verlichting een heel belangrijk element. Er zijn ook zoveel verschillende soorten lampen, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het is ook een kwestie van smaak natuurlijk. Waar de een houdt van spotjes in het plafond, gaat de ander liever voor staande lampen bijvoorbeeld. Hanglampen zijn in ieder geval heel belangrijk in de woonkamer. Deze zijn namelijk ideaal om boven je eetkamertafel te hangen, maar ook boven de salontafel kun je een hanglamp gebruiken. Je hebt heel veel keuze met de verlichting van Light-Point. Met die lampen creëer je in ieder geval de meest sfeervolle huiskamer.

Licht kun je ook creëren door bijvoorbeeld kaarsen aan te steken. Ook dat geeft heel veel sfeer. Denk daar dus ook eens over na bij de inrichting van je huis.

Haal planten in huis

Andere sfeermakers in huis zijn planten. Of je nu heel je huis vol hangt met planten of alleen een grote kamerplant kiest. Ze zorgen in ieder geval voor sfeer. Hierdoor krijg je ook meteen meer kleur in huis. En laat groen nou net de trendkleur zijn van dit moment. Ideaal dus om veel meer sfeer in je huis te creëren. Bovendien zijn planten heel gezond en kunnen ze zorgen voor luchtreiniging in huis.

Zorg voor zachte elementen

Zachte elementen zorgen ook voor veel sfeer in huis. Dit kan dus van alles zijn. Een vloerkleed onder de salontafel is bijvoorbeeld een zacht element. Maar, ook kussens op de bank zijn zachte elementen. Kussens op de bank heb je nooit genoeg, des te meer des te beter. Die kussens zorgen er namelijk voor dat je jezelf echt op de bank wil laten vallen. Ze geven namelijk meteen een warme en gezellige uitstraling. En dat wil je natuurlijk creëren in een sfeervolle woonkamer. Een ander element kan bijvoorbeeld een fauteuil zijn van teddystof. Ook dat nodigt weer uit om erop te gaan zitten. Met zulke zachte elementen in de woonkamer, haal je ook de gezelligheid naar binnen.

Haal kunst in huis

Het laatste element dat jouw woonkamer sfeervol maakt is een mooi kunststuk. Dat kan een schilderij aan de muur zijn, maar ook een gave vaas of lamp, die uniek is. Alles wat met de hand is gemaakt en creativiteit is in gestopt, valt namelijk onder kunst. Dat kan dus ook een mooi beeld zijn, die je mooi op de grond neer kunt zetten of juist een mooi kunstwerk voor aan de muur. De keuze is reuze en de keuze is aan jou! Hoe creëer jij de meest sfeervolle woonkamer van België?

© 2012 - 2024 Wedstrijden.be. Alle rechten voorbehouden.